Mijn aanbod

Speciaal voor professionals:

Werk jij in het onderwijs, met hoogbegaafde kinderen en jongeren, met meertalige kinderen/jongeren, met leerlingen met een taalachterstand, als logopedist, ambulant begeleider, leraarondersteuner, onderwijsassistent, taalspecialist, intern begeleider, pedagogisch medewerker of als begeleider in de gehandicaptenzorg, pleegzorg, jeugdzorg, op de zorgboerderij, wijkteams, verpleegkundigen, binnen een opleiding, of ….…

dan is dit aanbod geschikt voor jou! 

Ondersteunend tekenen is op maat te maken voor elke doelgroep!

Introductie ondersteunend tekenen (bij TOS) 45 min. Op locatie.

Ik kom bij jullie op locatie en laat jullie kennismaken met het ondersteunend tekenen (bij TOS).Je leert wat het ondersteunend tekenen inhoudt en leert wat weetjes over TOS (taalontwikkelingsstoornis). Je krijgt veel inspiratie door alle praktijkvoorbeelden die ik deel en die uiteraard zijn afgestemd op de doelgroep waarmee de deelnemers werken. Ook teken ik ter plekke terwijl ik vertel. Na afloop ga je enthousiast en geïnspireerd naar huis. De volgende dag wil je het ondersteunend tekenen zeker gaan uitproberen! Deze introductie is ook zeer geschikt voor een studiedag. Zijn de deelnemers enthousiast?  Dan is de basisworkshop deel 1 een mooi vervolg.

Online masterclass 1,5 uur

Meerdere keren per jaar geef ik een online masterclass Ondersteunend Tekenen. Je leert wat het ondersteunend tekenen inhoudt en jouw kennis over TOS (taalontwikkelingsstoornis)groeit. Je krijgt veel inspiratie door alle praktijkvoorbeelden die ik deel en die uiteraard zijn afgestemd op de doelgroep waarmee de deelnemers werken. Dat kun je vooraf aangeven. Uiteraard ga je zelf ook tekenen. Zo ervaar je meteen hoe waardevol het ondersteunend tekenen is in te zetten en in welke situaties. De praktijkvoorbeelden en het zelf tekenen (ik teken ook met je mee) maken dat je na deze masterclass meteen de volgende dag aan de slag wilt én kunt met jouw leerlingen! Wil je na deze masterclass nog meer? Kies dan voor basisworkshop deel 1.

Basisworkshop Ondersteunend Tekenen (bij TOS) deel 1

Een 3 uur durende praktische en inspirerende basisworkshop om te volgen! Je leert wat ondersteunend tekenen inhoud en jouw kennis over TOS groeit.  Daarnaast ga je zelf tekenen, je gaat aan de slag met opdrachten en krijgt heel veel inspiratie uit alle voorbeelden die ik met je deel.

Na afloop ga je met een gevuld spiekboek met tekeningen en plannen (hoe je het kun inzetten bij jouw leerlingen) weer naar huis. Je kunt niet wachten tot de volgende werkdag om het tekenen te gaan uitproberen. Zodat je hem/haar nu wel bereikt. En ook deze leerling zich dankzij het ondersteunend tekenen gehoord, gezien én begrepen voelt.

Ook krijg je;  

  • Toegang tot de besloten Facebookgroep met een maandelijkse online live in zoom door Pien, door mij of een van de andere trainers.
  • 4 weken toegang tot de online visuele bibliotheek. Hierin vind je 700 inspiratievideo’s over allerlei onderwerpen.

Basisworkshop Ondersteunend tekenen (bij TOS) deel 2

Als team heb je eerder al deel 1 van de basisworkshop gevolgd. Jullie zijn toe aan een (volgend) verdiepend deel! (Let op: je neemt deze basisworkshop los af). Ook hier geldt: waar ligt de behoefte van het team? Bekijk de info bij deel 2. Deze wordt in overleg op maat gemaakt voor jouw team.

In basisworkshop deel 2 gaan we  verdiepen. Hoe is het gegaan na basisworkshop deel 1? Inspiratie delen en kort opfrissen om daarna al gauw van concreet naar abstracte taal te gaan met Ondersteunend Tekenen.

Jullie maken een keus waar de verdieping over zal gaan;

Emotietaal verdieping, het volle hoofd (bij TOS) of executieve functies.  Daarnaast het auditief werkgeheugen of woordenschat of uitleg zinnen (begrip/ productie).

Uiteraard ga je zelf weer tekenen, je gaat aan de slag met opdrachten en krijgt weer heel veel nieuwe inspiratie uit alle voorbeelden die ik met je deel.

Ook krijg je; 

  • Toegang tot de besloten Facebookgroep met een maandelijkse online live in zoom door Pien, door mij of een van de andere trainers.
  • 6 weken toegang tot de online visuele bibliotheek. Hierin vind je 700 inspiratievideo’s over allerlei onderwerpen.

Let op: je kunt alleen deelnemen als je de basisworkshop deel 1 hebt gevolgd.

Tweedelige basisworkshop ondersteunend tekenen (bij TOS)

Ga je als team voor 2x 3uur training met een oefenperiode ertussen? 

Zodat het Ondersteunend Tekenen een vaste plek krijgt en geborgd is in jullie onderwijs? Kies je voor de tweedelige basisworkshop, dan zetten we meteen beide data vast.

Tussen beide data zit maximaal 8 weken. 

Ook krijg je ;

  • Toegang tot de besloten Facebookgroep met een maandelijkse online live in zoom door Pien, door mij of een van de andere trainers.
  • 10 weken toegang tot de online visuele bibliotheek. Hierin vind je 700 inspiratievideo’s over allerlei onderwerpen.

Planning

Play Video

Meer weten? Neem contact op.